Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w zrealizowaniu projektu gry :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam do was parę pytań odnośnie mojego projektu gry nad którą się zastanawiałem już od pół roku, wymyśliłem do niej bardzo dużo ciekawych rzeczy które zaciekawią ludzi tylko potrzebuej zrealizować to....

jakieś porady, polecenia czy coś ? gra ma być oparta na kształtach Minecraft, lecz z grafiką Unturned i na dodatek śmieszna a zarazem fajny FPS :)

11576_13_08_08_10_35_35.png

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano

Uf, dobrze, że najważniejszy etap masz już za sobą - teraz wystarczy:

i możesz działać.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Ironia taka wielka :)

Na początek zastanów się, czy podołasz takiemu projektowi. Poczytaj o projektowaniu, programowaniu oraz tworzeniu gier. Dobrym źródłem wiedzy jest warsztatgd, a jeśli masz ochotę zapraszam i do siebie na http://gry.lcs.pl

Swoją drogą Twój pomysł  jest na tyle pusty, że chyba nikogo nie zainteresujesz.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Przed tobą parę miesięcy nauki i zdobywania doświadczenia. Tak btw. dla doświadczenia polecam brać udział w Game Jam'ach, niesamowicie skuteczny sposób na zdobycie potrzebnego doświadczenia (jeżeli umiesz samemu stawiać sobie realne wyzwania).

I nwm czy wiesz, ale era majnkrafta już się skończyła.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Ironia taka wielka :)

Na początek zastanów się, czy podołasz takiemu projektowi. Poczytaj o projektowaniu, programowaniu oraz tworzeniu gier. Dobrym źródłem wiedzy jest warsztatgd, a jeśli masz ochotę zapraszam i do siebie na http://gry.lcs.pl

Swoją drogą Twój pomysł  jest na tyle pusty, że chyba nikogo nie zainteresujesz.

Tak, zwłaszcza że go nie opisałem xD to tylko była sugestia :D

POSTY: [50] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

Opublikowano

Właśnie dlatego pomysł jest pusty, bo szczerze mówiąc nic o nim nie powiedziałeś. Czym chcesz więc zachęcić ludzi, aby Ci pomogli zrealizować Twój pomysł? Przedstaw nam coś porywającego, to może ktoś się tu znajdzie. Wbrew powszechnej opinii sam pomysł na grę to nie wszystko. Prawdopodobnie każda z osób na tym forum ma jakieś pomysł na grę... mniej lub bardziej sensowny i realny.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Cześć, mam do was parę pytań odnośnie mojego projektu gry nad którą się zastanawiałem już od pół roku, wymyśliłem do niej bardzo dużo ciekawych rzeczy które zaciekawią ludzi tylko potrzebuej zrealizować to....

jakieś porady, polecenia czy coś ? gra ma być oparta na kształtach Minecraft, lecz z grafiką Unturned i na dodatek śmieszna a zarazem fajny FPS :)

Witam. 
Ostatnio stworzyliśmy ciekawą aplikację do rysowania na androida. Wyróżnia się prostą obsługą z którą radzi sobie nawet 2 latek (chwilka wytchnienia dla rodziców), a przy tym pozwala stworzyć i zapisać ciekawe rysunki. Ciekawy jestem Waszej opini o niej.
Opublikowano

Witam. Czy potrafisz tworzyć grafikę 3d? Czy masz dokładny pomysł na grę? Czy potrafisz tworzyć grafikę 2D? Jeżeli tak to jestem programistą Unity3D. Znam zasady OOP, DRY,KISS,SOLID. Wzorzec projektowy MVC. Umiem optymalizować gry pod platformy mobilne. Umiem tworzyć serwer w Node.js,Express+Jade do obsługi back-endu gry. Mogę pomóc. Za darmo o ile spełniasz pierwsze 3 wymagania ;p

Opublikowano

Do zamknięcia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...